En kurs i digital marknadsföring på distans

(Hur blir jag en digital marknadsförare?)

Den här kursen är numera även en del av Nordic Tech Institute. Här kan du besöka kurssidan för kurs i digital marknadsföring på distans.

När jag började jobba med digital marknadsföring fanns det inte särskilt många källor att lära sig från. Utbildningarna på universiteten och yrkeshögskolorna lös med sin frånvaro.

Blickar vi framåt till idag så har utbudet exploderat. Alla tävlar om att lära ut den idag så efterfrågade kompetensen: digital marknadsföring.

Yrkesrollerna som en digital marknadsförare kan ha är många:

 • online marknadsförare
 • inbound marknadsförare
 • outbound marknadsförare
 • seo:are
 • sem:are
 • webbanalytiker
 • digital marketing manager
 • programmatic ansvarig
 • adops
 • sociala medier ansvarig

Ovan är bara en bråkdel.

Idag är digitala kunskaper något som förväntas av alla marknadsförare.

Att vara marknadsförare innebär alltså att vara en digital marknadsförare.

En fråga som är återkommande, till trots det ökade utbudet bland utbildningar, är hur man faktiskt gör. Hur fungerar digital marknadsföring i praktiken?

Samma fråga ställde jag mig när jag började. Hur blir jag en digital marknadsförare i praktiken?

Det är på dessa grunder som jag valde att skriva den ultimata kursen i digital marknadsföring. Den här kursen hjälper dig att bli en digital marknadsförare i praktiken.

Vad är det för kurs?

Om du är trött på att lära dig, utan att få testa i praktiken, så är den här kursen för dig.

Kursen går igenom de huvudsakliga verktyg som finns, och visar dig hur du faktiskt kan använda dem i praktiken.

Kursen har hållits på yrkeshögskolorna Nackademin och Stockholms Internationella Handelsskola. Den har även erbjudits som en del av Dagensanalys utbildningsutbud.

FAQ

Hur många timmar tar kursen?

40 timmar.

När startar kursen?

Det är helt upp till dig. Kursen är 100% på distans, och kan startas när som helst.

Hur ser inläsningsmaterialet ut?

Kursen blandar flera medier: video, bilder och text. Den innehåller bland annat 13 timmar videomaterial.

Vad innehåller kursen?

Kursen bygger på 7 huvudsakliga områden:

 1. Marknadsanalys (helt gratis)
 2. Analys
 3. Sökmotorsoptimering
 4. Sökmotorsmarknadsföring
 5. Sociala medier
 6. E-postmarknadsföring
 7. Displaymarknadsföring

Klicka på någon av länkarna ovan för se mer om innehållet i varje moment av kursen.

Vad säger andra som har gått kursen?

”Jag tyckte denna kurs är riktigt bra för man får ta den i sitt eget tempo, kursunderlaget är lätt att förstå och den är marknadsmässigt utformad har jag förstått av andra i branschen. Med denna i min portfölj får jag en väldigt snabb väg in i digital marknadsföring på dagens marknad. Detta har gett mig en djupare förståelse i hur man jobbar med digital marknadsföring, strategiskt och taktiskt.”

Jonatan, elev på Nackademin.

 

”Fick tips av en vän som jobbar på en digital marknadsföringsbyrå att läsa denna kurs. Jag ångrar mig inte, den har vart super! Idag ser jag på sociala medier och digital reklam med helt andra ögon. Hur mycket arbete och kunskap som ligger bakom, det är viktigt för mig att förstå när jag ska välja kanal åt mitt företag som jag jobbar på. Fantastiskt var också att mitt företag tyckte den var så pass bra att dem betalde för den!”

Richard, elev på Nackademin.

 

”Jobbar idag med försäljning inom marknadsföring och har använt denna kurs för att få en djupare och bredare förståelse på vad man kan göra med digital marknadsföring. Istället för att tidigare fått det berättat för mig vad SEO och SEM är för något så är det oftast jag som håller låda om vad det FAKTISKT är, vilket höjer mig själv och mitt självförtroende i möten med kund och arbetsgivare.”

Carl, elev på Nackademin.

Pris för deltagande i kursen

Pris: 4 995 kr (inkl. moms)

Inkluderat i priset är:

 • Obegränsad tillgång till kursen.
 • Allt tillhörande text-, bild- och videomaterial.
 • Få hjälp med frågor du har relaterat till kursen.
 • Alla quiz.
 • Ett avslutande test (om du klarar testet får du ett certifikat).
 • Löpande startdatum (du bestämmer själv).

Student

Du som studerar och använder den här kursen som (obligatorisk eller rekommenderad) kurslitteratur kan registrera ditt deltagande genom att använda knappen nedan. Meddela sedan att du är student, och i vilken kurs.

Låter det intressant? Gör en intresseanmälan!

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om kursen.

 • Du får mer information via e-post.
 • Det är inte bindande.
 • Kostnadsfritt att göra intresseanmälan.
[ninja_form id=5]